השקעה במערכת סולארית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

נהוג לחשוב על אפיקי השקעה כעל ניירות ערך בשוק ההון או על רכישת דירות, אך בפועל קיימים אפיקים אחרים שמציעים אפשרות השקעה ריאלית ומיוחדת ובראש ניתן להציב את הנושא של השקעה במערכת סולארית.

ייצור חשמל סולארי באמצעות מערכת ביתית קטנה או מערכת סולארית עסקית גדולה אמנם מצריכה השקעה ראשונית לא מבוטלת מבחינת עלות מערכת סולארית אך זוהי השקעה שבמהרה מתחילה לספק לבעל המערכת תקבולים עבור החשמל המיוצר.

השקעה ראשונית בהתקנת המערכת

השקעה במערכת סולארית מתחילה ברכישת והתקנת מערכת באמצעות חברה סולארית כלשהי מבין הרבות שקמו בישראל מאז פריצת הטרנד הסולארי ומדיניות התמריצים הממשלתית.

עלות מערכת סולארית איננה זולה והיא מגיעה לעשרות אלפי שקלים לכל קילוואט הספק של המערכת (למשל מערכת ביתית של 4 קילוואט או מערכת עסקית של 50 קילוואט). עלות המערכת מושפעת ממרכיבים כגון פאנלים סולאריים (המרכיב היקר ביותר), ממיר מתח למערכת סולארית בהתאם להספק המערכת, התקנה בפועל של הפאנלים והרכיבים, מונה חשמל לצורך מדידת היקפי הייצור והמכירה לרשת הארצית, פעילות מול הרשויות והשגת כל האישורים הרלבנטיים.

השקעה פסיבית – מייצרת הכנסה בעצמה

השקעה במערכת סולארית היא סוג של השקעה פסיבית מצד בעלי המערכת, מעבר להשקעה הכספית של התקנת מערכת סולארית, היא מתחילה כמעט מיידית עם הפעלתה לייצר לבעליה הכנסה שוטפת באופן פסיבי – המשקיע לא עושה דבר אלא נותן למערכת לייצר חשמל והוא מקבל בכל חודש תשלום מחברת החשמל עבור מה שייצר.

כמובן שיש אלמנטים מסוימים של תחזוקת מערכת סולארית שוטפת של המערכת שכן מצריכים היבט פעיל של המשקיע – מבחינת ביצוע העבודה פיזית או תשלום לגורם מקצועי לביצועה – אך אלו נדירים ולא תכופים ולכן השקעה במערכת סולארית היא בעיקר פסיבית במשך רוב הזמן.

איך ההשקעה עובדת?

המדינה רוצה לעודד בעלי בתים ויזמים עסקיים לייצר חשמל סולארי ובכך לתרום למאמץ של המדינה להגיע לרף ייצור של 10% מייצור החשמל ממקורות מתחדשים עד שנת 2020.

דרך התמרוץ של המדינה לתחום הסולארי וייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות בכלל נעשה בעזרת מתן תעריפי ייצור מיוחדים וגבוהים משמעותית מתעריפי הצריכה שמשלמים בעלי המערכות.

כך שעבור כל קוט"ש חשמל סולארי בעל המערכת מקבל תשלום מחברת החשמל ותשלום זה גבוה במידה ניכרת לעומת המחיר שהוא משלם עבור צריכה של קוט"ש חשמל. התעריפים נקבעים על פי החלטות של רשות החשמל ומשרד האוצר ובהתאם לגודל המערכת – מערכות ביתיות בתעריף הכי גבוה והוא יורד ככל שגודל המערכת עולה.

לאחר התקנת מערכת סולארית, היא אינה משמשת לצריכה עצמית של החשמל אלא החשמל הסולארי נמכר בפועל לחברת החשמל תמורת אותו תעריף מיוחד. מונה מיוחד של חברת החשמל מודד בכל עת כמה חשמל המערכת הפיקה והועבר לרשת הארצית ועל פי זה מועבר התשלום.

חלק מהותי מהחוזה בין בעל המערכת שמבצע השקעה במערכת סולארית לבין חברת החשמל הוא התחייבות לתעריף שנקבע למשך 20 שנה – כולל הצמדה למדד לאחר תקופה מסוימת.

החזר ההשקעה ותחילת רווחים

קשה לקבוע באופן כללי את זמן החזר ההשקעה עבור מערכת סולארית משום שנתון זה תלוי בעלות המערכת, היקפי ייצור החשמל שלה בחישוב שנתי, עלויות תחזוקה ותיקונים אם ישנן וכן הלאה.

הערכה כללית בתחילת עידן התמריצים הסולאריים הייתה החזר השקעה תוך כשבע שנים אך כיום יש מקרים שבהם ההחזר יהיה ארוך יותר וגם כאלו שהוא יהיה קצר יותר – למשל מערכת זולה עם רמת נצילות טובה ועלויות תחזוקה מינימאליות.

בכל אופן, תחילת רווחים במסגרת השקעה במערכת סולארית מגיעים מתזרים מזומנים שמתחיל בחודש הראשון והופך לרווח ממשי לאחר החזר ההשקעה.

 

לקריאה באותו הנושא: וואווי – ענקית הניידים חודרת גם לשוק ייצור החשמל

 

ראו גם:

חדש! הרשמה להתקנת מערכת סולארית החלה – גלו איזו מערכת מאימה לכם

אולי יעניין אותך גם:

השאיפה: כ-30% מייצור החשמל בישראל יופק באופן סולארי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן