עלות מערכת סולארית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

מערכת סולארית לייצור חשמל סולארי היא ללא ספק דבר חיובי מבחינה סביבתית והיא מאפשרת לאנשים ועסקים לתת תרומה משמעותית מאוד למאמץ נגד זיהום סביבתי, שימוש במקורות אנרגיה מתכלים ובעייתיים והפחתת התלות בנפט זר.

מערכת סולארית ביתית ופאנלים סולארים על גגות של מבני מסחר ותעשייה, נחשבים בשנים האחרונות גם כאפיק השקעה המניבה תשואה יפה ביחס לאפיקי אחרים הקיימים היום בשוק הישראלי. עלות ההשקה במערכת של פאנלים סולארים לגג שלכם יכולה להיות במימון חלקי או אפילו מלא והחזר ההשקעה יכול להגיע ל 5-8 שנים ברוב המקרים.

כבר מספר שנים שמדינת ישראל מעניקה הטבות ותמריצים לבעלי גגות פרטיים וגגות מסחריים, כגון גגות של חניונים, גגות של מחסנים, גגות של סככות חקלאיות ועוד, לצורך הקמת מערכת סולארית לייצור חשמל עצמי.

עלויות מימון מערכת סולארית נגישה לכולם!

אם בעבר, היו עלויות המימון של מערכת חשמל סולארית, אפשריות רק לבעלי ממון רב, היום הדבר בהחלט אפשרי ונגיש גם למשקי בית ועסקים רבים אשר זכאים להטבות ועזרה במימון עלות מערכת החשמל הסולארי.

הבנקים הגדולים כבר מציעים לקהל הרחב, הפרטי והעסקי, פתרונות מימון לעלויות של התקנת מערכת פאנלים סולאריים על הגג, והעסקה יכולה להיות משתלמת לשני הצדדים ???? – למידע נוסף בנושא מימון בנקאי של מערכות סולאריות הקליקו כאן >>

בשורה התחתונה, עלות מערכת סולארית לגג פרטי של מינימום 50 מ"ר ועד מקסימום של 200 מ"ר, נעה בין 65,000-100,000 ש"ח ומייצרת למשקיע הפרטי או המסחרי החזר השקעה יפה לכל קנה מידה של השקעה.

למרות הוזלה בשנים האחרונות בגלל התפתחות הטכנולוגיה, העברת קווי ייצור לסין וכניסת יצרניות חדשות של פאנלים סולאריים לשוק – הפאנלים מהווים את עיקר העלות במערכת שלמה. אולם כפי שציינו כאן, ההשקעה יכולה להיות משתלמת והתשואה תעמוד על 10-15% מגובה ההשקעה.

הגורמים המשפיעים על עלות מערכת סולארית הם רבים, למרות שכאמור קולטים סולאריים הם עיקר ההוצאה, ויש לבחון כל מערכת ושטח שעליו היא אמורה לקום בצורה ספציפית ופרטנית כדי לקבל מחיר מדויק כמה שיותר להתקנת המערכת וכמו כן תפעולה ותחזוקתה לאורך השנים.

גורמים המשפיעים על עלות מערכת סולארית

ההספק המותקן משפיע כמובן ישירות על עלות מערכת סולארית וכמו כן על ההכנסות שמגיעות מתעריפי הייצור המיוחדים לשוק הסולארי. ההספק המותקן נמדד לרוב על פי קילוואט מותקן שנקרא גם קילוואט פיק (שיא – Kwp) – שיטת מדידה זו מאפשרת השוואה יעילה יותר בין סוגים של פאנלים סולאריים ובעיקר בין יצרניות שונות במסגרת הצעות מחיר של עלות מערכת סולארית.

קוט"ש – קילוואט, זוהי יחידת המידה שמודדת את האנרגיה החשמלית שצורכים ועל פיה מחייבים את הצרכנים, בפועל יחידת מידה זו היא גם הדרך לחשב את תקבולי הייצור שמעניקה המדינה לבעלי מערכות סולאריות. כך שמודדים עלות מערכת סולארית גם על פי כמה קוט"ש היא יכולה לייצר ולכן כמה כסף היא תייצר לבעליה בכל חודש. 

לדוגמא: גג ששטחו 50 מ"ר זמין להתקנת קולטים סולארים יוכל לייצר לבעליו כ 8KW.

לצורך חישוב הערכת עלות הקמת מערכת סולארית על גג ששטחו 50 מ"ר – תוכלו להכפיל את כמות הייצור המוערכת, לדוגמה כאן 8 קוט"ש העלות מוערכת לכל קווט"ש היא בין 4,500-5,000 ש"ח. מכאן שהשקעה בגג בגודל כזה היא בסביבות 40,000 ש"ח.

גג כזה של 50 מ"ר יכול לייצר לבעליו הכנסה שנתית של כ 6,100 ש"ח. ובחישוב פשוט מדובר על תשואה שקרובה ל 15%.

נצילות הפאנל הסולארי – זהו תחום בעל חשיבות אדירה לגבי מערכות סולאריות בכלל וגם עלות מערכת סולארית בפרט. הנצילות מתארת את האחוז מקרינת השמש שהתאים הסולאריים בפאנל ממירים לחשמל. למרות שקרינת השמש חזקה מאוד, הנצילות הממוצעת של פאנלים סולאריים תלויה בכיוון הגג (צפון/דרום), בהתחייבויות היצרן ובגורמים נוספים שחשוב לבדוק לפני שמקבלים החלטה להשקיע בגג סולארי.

הנצילות רלבנטית מבחינת עלות מערכת סולארית כי היא משפיעה על זמן החזר השקעה במערכת סולארית ועל היעילות שלה – כך שפאנלים זולים בנצילות נמוכה מאוד יכולים לבסוף להיות יקרים מאשר פאנלים יקרים בנצילות גבוהה.

גורמים מקצועיים יכולים לחשב במידה טובה של דיוק את היקפי הייצור האמיתיים של מערכת סולארית בהתאם לתנאי השטח הספציפיים, וכך להמליץ על מתווה עלות מערכת סולארית מתאים ביותר.

עלויות בפועל

ניתן להציג את הנושא של עלות מערכת סולארית על פי עלות לכל 1 Kwp או לכל 1 קוט"ש מיוצר או על פי עלות כללית למערכת בגודל הרצוי ללקוח הספציפי. כמובן שברוב המקרים העלות הבסיסית לכל קוט"ש או Kwp מיוצר תהיה נמוכה יותר ככל שהמערכת גדולה יותר בגלל שברכישה של הרבה פאנלים המחיר יורד לעומת רכישה של כמה פאנלים בודדים.

עם זאת, ככל ששטח הגג גדול יותר, ועלות המערכת הסולארית גבוהה יותר, למרות שהמחיר שנקבל לקוט"ש יהיה מעט נמוך יותר, לטווח ארוך ההשקעה תהיה משתלמת יותר. את הנתון הזה יודעות גם החברות המייצרות ומספקות את הפאנלים הסולאריים ולכן את רוב המשאבים שלהן הן בדרך כלל מפנות ללקוחות עם גגות מסחריים.

מחיר לכל קילוואט או למערכת כולה כולל את עלות הפאנלים עצמם, ממיר המתח והזרם בהתאם להספק המערכת, התקנה של הפאנלים ומרכיבי המערכת וטיפול של החברה הסולארית באישורים מול הרשויות השונות. יש לציין שפאנלים סולאריים שמיוצרים במדינה שאינה סין יעלו כ-10% יותר מפאנלים "סיניים" וכמו כן חברות ותיקות וגדולות בשוק הסולארי יגבו פרמיה של עד 10% על המוניטין והניסיון שלהן.

אם אתם בעלי גג פרטי שיש לכם עליו היתר מוסדר, תצטרכו לפחות 50 מ"ר של גג פנוי עליו תותקן מערכת פאנלים לייצור חשמל סולארי והעלות המוערכת כיום (נכון לסוף 2020 ותחילת 2021) הנה בין 4,500 ל 5,000 ₪ למ"ר. העלות כוללת מע"מ. והפרש המחירים נובע מסוג ואיכות המוצרים שיותאמו לכם ומחוסן החברה המבצעת.

לבעלי גגות מסחריים, עלות ההשקעה במערכת פאנלים לייצור חשמל סולארי נעה בין 3,500 ₪ ל 4,000 ₪ עבור כל מ"ר.

אין צל של ספק שאחת השאלות העיקריות שעולות ביחס להתקנת מערכת סולארית היא העלות הכלכלית שלה.

רוב המתקינים עושים זאת למטרות רווח, כלומר, השקעה שתוכיח את עצמה דרך מכירת החשמל לחברת החשמל (עם התחייבות שלה לתשלום לתקופה של 25 שנה, בתעריפים אטרקטיביים במיוחד). אולם הם מעוניינים לדעת במה כרוכה ההשקעה הראשונית, והאם הם יכולים בכלל לעמוד בה.

לכל גג יש חוקים משלו

אין תשובה פשוטה וחד משמעית.

עלות ההתקנה משתנה בהתאם לגורמים שונים, דוגמת גודל הגג והתנאים השוררים בו, מאפייני המערכת הסולארית הנבחרת, היצרנית, אופן ביצוע ההתקנה וכן הלאה. חשוב מאוד לראות מהי העלות הצפויה גם במקרה שלכם, אם כי ניתן לומר שהטווח השכיח והדי רחב של המערכת כולה נע בין כ-30,000 ש"ח לכ-50,000 ש"ח.

חשוב לפנות לחברה מקצועית בתחום, מה שעשוי להביא לכך שההתקנה תיעשה על הצד הטוב יותר, במהרה וללא טעויות המייקרות את התמונה.

כך ההשקעה שלכם תהיה כדאית

מדובר כאן בסכומים שלא צריך לזלזל בהם, בכך אין ספק. אלא שכאן נכנס לתמונה ההחזר האפשרי מהמערכת, שעשוי להביא לכך שההשקעה תוכיח את עצמה ותתחיל להניב רווחים תוך כמה שנים. בשנה נתונה ניתן להפיק חשמל בסכומים של כמה עשרות אלפי שקלים, כך שדי מהר ניתן להגדיל את שורת הרווחים.

בנוסף לכך, על מנת לדרבן ככל הניתן התקנה של מערכות סולאריות על גבי גגות ישראל, מוצעות כיום הטבות כלכליות: כך למשל פטור מתשלום מיסים עבור ההכנסות או מתשלום מע"מ עד סף מסוים של רווח מהמערכת, מה שמקטין את ההוצאות השוטפות וכתוצאה מכך עשוי להגדיל את הרווח. חשוב לא פחות הוא שעבור גגות סולאריים עד גודל מסוים, אין צורך כלל בקבלת היתר בניה מהרשות המקומית.

מחירי הקמת גג סולארי בישראל אינם מנותקים מהסביבה הגיאופוליטית הרחבה. בימים אלה, רוחות מלחמה מנשבות באירופה. רוסיה פלשה לאוקראינה והקרבות בעיצומם. רבים צופים כי המשבר שצפוי להיות ארוך עלול להחמיר את משבר הסחורות הקיים. מעריכים כי התייקרויות צפויות במחירי הקמח והדלק אולם גם בחומר הגלם שנרשים להקמת גג סולארי בישראל. האם זה אומר שיעדי ייצור החשמל הנקי בישראל נמצאים בסיכון או שלא יוקמו יותר גגות סולאריים חדשים? האמת היא שלא בהכרח. במציאות מורכבת, יש כמה דברים שכדאי להביא בחשבון.

שיבושי אספקה בעולם – עלויות ההובלה מזנקות

עם כל הכאב אודות מלחמה באירופה, סביר להניח שהמשבר הנוכחי לא יימשך זמן רב. בוודאי שהוא לא ישפיע בצורה דרמטית על מחירי הקמת גג סולארי בישראל. רוסיה ואוקראינה הן ספקיות של חיטה ודגן, אולם לא משם מגיעים מרבית חומרי הגלם הדרושים בישראל להקמת גגות סולאריים. מה שהרבה יותר דרמטי לעניין זה אלה שיבושי האספקה בעולם. זהו כבר תהליך ארוך יחסית, שמלווה את העולם כחמש שנים ויותר.

שיבושי האספקה הוחמרו בגלל תקלות נקודתיות (למשל התקלה בתעלת סואץ שנפתרה מזמן) ובגלל כשלים שונים. בגדול, שרשראות האספקה בעולם איבדו הרבה מיציבותן. עלויות ההובלה זינקו והדבר מקבל ביטוי גם באינפלציה הישראלית שמרימה ראש. כולנו מרגישים את עליות המחירים, אבל בשלב זה אין קפיצה דרמטית בעלויות ההתקנה של גגות סולאריים. עדיין החברות הבורסאיות שפועלות בתחום זה נחשבות למאוד רווחיות ופרויקטים נוספים נמצאים על הפרק, חלקם גדולים מאוד.

הטכנולוגיה משתפרת – ונעשית מוזלת

בעוד משבר הסחורות נמצא בתמונה בצורה זו או אחרת מספר שנים, השיפורים הטכנולוגיים של גגות סולאריים למעשה חזקים מזה. כבר מעל עשור שהטכנולוגיה בייצור פאנלים סולאריים ושיפור היעילות בהפקת חשמל נקי מצביעה על כיוון אחד – למעלה. הפאנלים הסולאריים כיום הרבה יותר יעילים וגם הרבה יותר זולים מכפי שהיו בעבר. במילים אחרות, הפקה של כל קילו וואט חשמל מאנרגיית השמש זולה יותר. אפילו אם מביאים בחשבון את השפעת משבר הסחורות ואת הקשיים באספקה, קשה לראות מציאות שבה המגמה תתהפך. גגות סולאריים וכן פתרונות דו שימושיים כגון קולטים מעל שדות, מאגרי מים, חממות ומפעלים, ימשיכו לצוץ עוד ועוד.

במקום 17 עוברים ל-30

ההשפעה על מחירי הגגות הסולאריים, אם כן נובעת משיפורים טכנולוגיים לא פחות ממשבר הסחורות העולמי. הביקוש לחשמל גם הוא לא צפוי לקטון ולעומת זאת, הסכמים בין לאומיים דורשים את הפחתת פליטת הפחמן. בעולם ובישראל אין אפשרות ואין רצון לעצור את הקדמה. ולראייה – הממשלה החליטה להעלות את היעד בייצור חשמל נקי, מ-17 אחוזים ל-30 אחוזים בשנה. כלומר, עד סוף העשור, הממשלה צפויה לתמוך גם בחקיקה וגם בהטבות מס ובצעדים נוספים, לטובת עוד ועוד הפקת חשמל ממקורות בלתי מתכלים.

ונסיים בדבר נוסף. מהנדסים ערכו תחשיב וגילו שבמידה ויושקעו משאבים בצורה נכונה, ישראל תוכל להגיע למצב טוב אף יותר. בתמיכת הרגולציה, ניתן להגיע לתפוקה של מאה אחוז חשמל סולארי וחשמל מאנרגיית רוח, עד סוף העשור. זה לא אומר שלא יהיו התייקרויות נקודתיות במחירי התקנת גגות סולאריים, אבל המגמה יותר מדי חזקה. גגות סולאריים עדיין משתלמים, נדרשים, יש בהם כדאיות חברתית, סביבתית וכלכלית.

אולי יעניין אותך גם:

גג סולארי על בניין משותף

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן