תחזית בתחום הסולארי ל-50 השנה הבאות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

על פי מחקר חדש אשר פורסם לאחרונה על ידי סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA), תוכל השמש ליצר את רוב החשמל המיוצר בכדור הארץ עד שנת 2060, עוד חמישים שנה.

הממצאים הללו פורצי דרך בלא מעט מובנים, ומשפרים אפילו את התחזיות המוקדמות של הסוכנות, אשר חזתה כי תחנות האנרגיה התרמו-סולארית ופוטו-וולטאית יספקו כ21% מצריכת החשמל העולמית בשנת 2050.

אנרגיה תרמו-סולארית כנגד אנרגיה פוטו-וולטאית

חשוב להבין כי הטכנולוגיה התרמו-סולארית אינה דומה כלל לטכנולוגית הפנלים הסולאריים, הידועה בשם אנרגיה פוטו-וולטאית. תהליך הייצור של אנרגיה תרמו-סולארית מתרכזת באור המופק מהשמש ליצירת חום, המשמש להפעלת מנוע חום המפעיל גנרטור לייצור חשמל.

החומר אותו מחממים באמצעות אור השמש המרוכז יכול להיות במצב צבירה נוזלי או גז, כדוגמת מים, שמן, מלחים, אוויר, חנקן, הליום וכדומה. בין סוגי המנועים המשמשים להפעלת גנרטורים לייצור חשמל ניתן למצוא מנועי קיטור, טורבינות גז, מנועי סטירלינג ואחרים. כל המנועים הללו יכולים להיות יעילים במיוחד ומסוגלים להפיק, כל אחד, בין עשרות ועד מאות של מגאוואט של חשמל.

תהליך הייצור של אנרגיה פוטו-וולטאית, לעומת זאת, ממיר באופן ישיר את אור השמש לחשמל. המשמעות הנובעת מכך היא כי הפנלים הסולרים, המשמשים להפקת האנרגיה הפוטו-וולטאית, הינם יעילים במהלך שעות היום בלבד וזאת מאחר והתהליך לאגירת החשמל המופק לא הוכח כיעיל במיוחד.

לפיכך, אגירת חום הינה שיטה קלה ויעילה הרבה יותר, דבר ההופך את האנרגיה התרמו-סולארית למאוד אטרקטיבית עבור ייצור אנרגיה המוני. החום יכול להיאגר במהלך שעות היממה ולהפוך לחשמל במהלך שעות הלילה. לתחנות כח לאנרגיה תרמו-סולארית יש קיבולות אגירה המסוגלות לשפר באופן משמעותי את הכלכלה ויכולת הייצור של החשמל הסולארי.

בחזרה למחקר של סוכנות האנרגיה הבילאומית

במספר ראיונות אשר בוצעו לאחרונה, סדריק פיליברט, יועץ בכיר במחלקה לאנרגיה מתחדשת של הIEA, חשף בפני התקשורת כי אנרגיה תרמו סולארית ואנרגיה פוטו-וולטאית יכולות להוות יחדיו מקור לייצור חשמל העיקרי בעתיד הקרוב ובנוסף לכך, ההרגשה הרווחת תהיה עלייה משמעותית בצריכת החשמל בקרב כלל הציבור, אולם רובו יופק בטכנולוגיות סולאריות חשמליות.

התרחיש הצפוי של סוכנות האנרגיה העולמית חוזה כי מרבית אמצעי החימום והתחבורה בעולם תעבור משימוש בדלקים מאובנים לשימוש באנרגיה חשמלית נקייה יותר בתוך פרק זמן קצר של 50 שנה בלבד. התוצאה הנובעת מכך היא כי רמת הפחמן הדו חמצני המופקת משימוש בדלקים מאובנים וכיום עומדת על כ-30 ג'יגהטון בשנה, תנצח באופן משמעותי לסביבות השלושה ג'יגהטון בלבד.

מכשולים אפשריים בדרך לחופש אנרגטי – מודל בריטניה

ללא ספק, התחזית של סוכנות האנרגיה הבינלאומית טומנת בתוכה חדשות נפלאות לאיכות הסביבה ולאיכות החיים של אזרחי העולם באופן גלובלי. עם זאת, יש לא מעט מדינות אשר למרות עצם היותן מדינות מפותחות בהגדרה, עלולות לפגר מאחור בכל הנושא של קידמה אנרגטית, כדוגמת בריטניה.

כבמדינות מפותחות ומתפתחות רבות בעולם, על אף ההסכמה הגורפת בקרב אנשי המקצוע באיגוד הסחר באנרגיה (STA), כי האנרגיה התרמו-סולארית והפוטו-וולטאית תהפוך במרוצת השנים לשחקן מרכזי בייצור מקור האנרגיה הכלל עולמית, גם בבריטניה עדיין יש לא מעט מכשולים ממשלתיים, הנובעים באופן שגוי בעיקר ממניעים כלכליים.

יושב ראש האיגוד, מר הווארד ג'ונס, טוען כי ממשלות העולם צריכות להתייחס ברצינות לעדויות המצטברות לגבי הפוטנציאל של אנרגיית השמש ולשקול מחדש ובדחיפות המירבית את ההנחות השגויות שלהן, הקובעות כי הטכנולוגיה הסולרית הינה יקרה מדי להטמעתה במדינות שלהן.

עוד הוא טוען, כי מדינות העולם לא יכולות להרשות לעצמן להתעלם מהטכנולוגיה וכי חובה עליהן להשקיע בה היום על מנת להבטיח הזדמנויות ייצור חשובות ונתח גדול יותר ממה שהולך להיות שוק גלובלי עצום בעתיד הלא רחוק.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן