מונה נטו

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

slide3בשנים האחרונות חל קידום של ממש בכל הקשור בייצור חשמל באמצעות אנרגיה סולארית. האפשרות להתקין פאנלים ייעודיים שקולטים את קרינת השמש והופכים אותה לחשמל מאפשרת לכל מי שיש ברשותו שטח פנוי שעליו ניתן להתקין את הפאנלים הללו להפוך ליצרן חשמל (שנועד לצריכה עצמית או לצריכה של אחרים).

בשורות הבאות נכיר מונח חדש בתחום ייצור החשמל על ידי אנרגיה סולארית. מונח זה נקרא "מונה נטו" ויש לו כמה וכמה משמעויות חשובות. בין היתר נראה איך בדיוק בנוי אותו מתקן סולארי, מי יכול להצטרף להסדר המיוחד הזה (בשיתוף עם חברת החשמל), מהו התמריץ לכך ועוד.

איך בנוי מונה נטו?

לפני שנראה מהי הכדאיות שבגינה כדאי להתקין מונה נטו ומה צריך לעשות כדי להצטרף להסדר מתאים מול חברת החשמל ראוי להסביר מהו בעצם אותו מונה נטו שעליו אנו מדברים. המערכת שבה מדובר הינה מערכת סולארית שנועדה לקלוט את קרינת השמש באמצעות פאנלים מיוחדים ולהמיר את האנרגיה הטבעית והבלתי נדלית לחשמל.

מלבד פאנלים שנועדו לקלוט את קרינת השמש כוללת המערכת גם חלקים חשובים נוספים כגון ממירי מתח, חלקים שמספקים מידע שוטף על רמת ייצור החשמל, חלקים שמאפשרים מצב של היפוך זרם כדי לאפשר אספקת חשמל עצמית או הזרמת החשמל לרשת של חברת החשמל כאשר יש עודפים. הרכבה המדויק של כל מערכת מונה נטו תלויה בקריטריונים שמגדירה חברת החשמל וכן בחברות הפרטיות שבונות את המערכת.

יש להכין תשתית מתאימה

שאלות חשובות ומעניינות הן מי יכול להקים מערכת מסוג מונה נטו, האם צריך לקבל אישור לצורך כך וכמה חשמל יכולה מערכת כזאת להפיק. מכיוון שמערכת מונה נטו צריכה להיות מוקמת על פני שטח גדול למדי כדי שתהיה אפקטיבית יש צורך לרוב בגג מתאים שניתן להתקין עליו את הפאנלים. עד כה, ההסדר שנעשה בשיתוף עם חברת החשמל ומחייב את אישורה התאים במיוחד ללקוחות עסקיים עם גג פנוי אולם יש סבירות גבוהה שבהמשך התוכנית תתאים גם ללקוחות פרטיים (עם מערכת קטנה יותר).

מכיוון שיש צורך לאשר ולפקח על התקנת המערכת יש צורך בשיתוף פעולה בין חברת החשמל לבין חברות פרטיות שמשווקות, מתכננות ומתקינות מערכות מונה נטו. לאחר שמקבלים אישור מחברת החשמל ולאחר שמקבלים הצעת מחיר להתקנה מתבצע תכנון מדויק של הרכבת מונה הנטו והפקת החשמל לשימוש עצמי תוכל לצאת לדרך.

מומחים מעריכים שעל פני גג של אלף מטר מרובע תוכל מערכת זו לייצר חשמל בהיקף של כשמונים קילו וואט שעה. עבור המצטרפים לתוכנית מתוכננת מערכת פרטנית שתוכל להתאים לייצור כל או מרבית הצריכה העצמית של החשמל.

טוב לסביבה וטוב לכיס

מערכת מונה נטו אמורה לפוך את השמש למשאב ציבורי שיביא למהפך כפול. ראשית, המערכת תוכל להפוך את אנרגיית השמש לחשמל זמין, שניתן יהיה להשתמש בו במקום לרכוש מחברת החשמל.

שנית, יפחת מאוד השימוש במקורות אנרגיה נדלים ומזהמים כגון נפט, פחם או גז, ככל שיותקנו יותר מערכות כאלה. מכיוון שיצור חשמל באופן פרטי גם לאחר עלויות ייצור והתקנת המערכת וגם לאחר הפחתת הוצאות בלאי נותר זול יחסית, ישנה כדאיות כלכלית למונה הנטו עבור מגוון חברות ועסקים שיש להם גג גדול.

אגב, האפשרות של קיזוז מול חברת החשמל עובדת בצורה הבאה: כאשר יש עודפי ייצור חשמל יוזרמו הללו לחברת החשמל ובאמצעות המונה יהיה ידוע כמה חשמל יוצר והוזרם. העודפים הללו יועמדו לרשום הלקוח ללא עלות כאשר יהיה צורך בחשמל שמגיע מחברת החשמל (למשל בתקופות של עומס בביקוש לחשמל).

אולי יעניין אותך גם:

פאנלים סולאריים על חממות וסככות חקלאיות – החקלאות החדשה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן