מימון בנקאי של מערכות סולאריות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

נכון לשנת 2021, בוטלו כמעט כל החסמים בתחום של מערכות חשמל סולארי וכיום ניתן לקבל הצעות מגורמים שונים למימון חלקי עד מלא של גג סולארי. בין אם אתם בעלי בית פרטי, או דירה בבניין משותף, ובין אם אתם בעלי גג מסחרי ששטחו מעל 200 מ"ר, תוכלו היום בקלות רבה לקבל הלוואה משתלמת למימון מלא של מערכת לייצור חשמל סולארי מהגג שלכם.

אחד היתרונות הגדולים במימון מערכת חשמל סולארי היא הסיכון הנמוך אותו לוקח הבנק או הגורם המממן. ואת זה חשוב לכם להבין ולדעת כדי שתוכלו להציב דרישות ולהשיג ריביות נמוכות יותר מול נותן ההלוואה.

אם במקרה של הלוואה לקניית רכב או כל רכישה אחרת, שאינה מחזירה את עצמה באופן ישיר, יש סיכון לבנק במתן ההלוואה, הרי שבעת בקשה למימון מערכת סולארית, אתם למעשה כבר מייצרים בטוחה להחזר התשלום תוך פרק זמן של כ 5-6 שנים בממוצע. החשמל שתייצר המערכת שהתקנתם על הגג, ועליו תשלם לכם חברת החשמל מידי חודש, שווה בדרך כלל לגובה החזר ההלוואה שלקחתם ובכך נוצר מצב שאתם לוקחים הלוואה ומחזירים אותה בתוך כשש שנים ולא מכיסכם אלא באמצעות החשמל הסולארי שייצרם באמצעות המערכת הסולארית. לאחר כשש שנים, כאשר סיימתם להחזיר את ההלוואה שקיבלתם במימון מלא מהבנק, אתם נשארים עם מערכת חשמל סולארי המייצרת לכם הכנסה חודשית למשך כ 20 שנה נוספות.

נכון לחודש פברואר 2020 – אלו הבנקים שמציעים לכם מימון בנקאי מלא למערכת סולארית:

בנק לאומי – מימון של עד 500,000 ש"ח

בנק לאומי מציע הלוואה למערכת סולארית במימון של 100% ועד 500,000 ש"ח

תקופת ההחזר שמציע הבנק היא 12 חודשים, ונתון זה מומלץ להשוות יחד עם הצעת הריבית שתקבלו מהבנק, להצעות אחרות בהתאם לצורך שלכם ולתקופת ההחזר הרצויה לכם.

לעמוד הלוואה למערכת סולארית בבנק לאומי הקליקו >

בנק הפועלים – מימון של עד 100,000 ש"ח לגג פרטי ועד 800,000 ש"ח לגג מסחרי

בנק הפועלים מציע לכם גם הוא 100% מימון למערכת חשמל סולארי לגג שלכם, כאשר כאן תקופת ההחזר מתפרסת על 120 חודשים (10 שנים) לגג פרטי או 180 חודשים (15 שנים) לגג מסחרי. השיקול שלכם צריך להסתמך כמובן על גובה הריבית שיציעו לכם מהבנק ובנוסף, לא בטוח שכדאי לפרוס את התשלומים לתקופה כל כך ארוכה של 10 או 15 שנים, במידה ותוכלו באמצעות התשלום שתקבלו על החשמל שייצרתם במערכת שלכם, להחזיר את ההלוואה בתוך 6 שנים פלוס מינוס.

לעמוד הלוואה למערכת סולארית בבנק הפועלים הקליקו >

בנק מרכנתיל דיסקונט – מימון של עד 100,000 ש"ח

בנק מרכנתיל מציע הלוואה של עד 100,000 ש"ח עם פריסה של 120 תשלומים, כלומר 10 שנים. וכדאי לבקש הצעה בהתאם לתקופת ההחזר שאתם מעריכים שתצטרכו. כמובן שתמיד כדאי לבדוק לגבי הטבות נוספות שניתן לקבל מהבנק כמו למשל העברת משכורת או חברות במועדון כלשהו.

לעמוד הלוואה למערכת סולארית בבנק מרכנתיל הקליקו כאן >

גורמים נוספים המציעים מימון של מערכת סולארית

מכיוון שמדובר על השקעה אטרקטיבית ועל סיכון נמוך יחסית, יותר ויותר שחקנים נכנסים לזירת המימון של המערכות הסולאריות, דבר שמייצר תחרות מוגברת ומאפשר לנו הצרכנים ליהנות מאפשרויות הבחירה והמיקוח מול גורמי המימון השונים.

ולא רק הבנקים מציעים כיום הלוואות. בין הגופים הנוספים ניתן למצוא את חברות הסולארי עצמן, שחלקן הבינו את הפוטנציאל ומציעות היום מודלים שונים של מימון, החל מליסינג ועד שירות.

גורמים נוספים שניתן לקבל מהם הצעות מחיר למימון מערכת חשמל סולארי לגג שלכם, הם חברות האשראי ומועדוני לקוחות כגון לייף סטייל של שופרסל, רמי לוי, הסתדרות המורים ועוד. אולי לא כולם קוראים למימון הזה בשמו – מימון להקמת מערכת חשמל סולארי, אבל גם בתור הלוואה לכל מטרה, אפשר להשיג ריביות ותנאי החזר טובים, בהתאם להשוואת התנאים וקבלת מספר הצעות מקבילות.

איזו הלוואה הכי משתלמת? איך כדאי לממן גג סולארי?

לא ניכנס במאמר הזה הבדלים, ליתרונות ולחסרונות של מודלים כאלו או אחרים, בעיקר כי השיקולים של כל אחד מאיתנו שונים. רק נציין שהדרך המשתלמת ביותר היא להשקיע בעצמכם את ההוצאה של מערכת חשמל סולארי, בין אם במימון בנקאי מלא או חלקי, ובין אם מכיסכם, ופחות להעדיף מודלים של ליסינג או השכרה. כך שתוכלו ליהנות מהכנסה קבועה ובטוחה לאורך זמן ומתשואה יפה.

המלצתנו כאן היא לפנות ולקבל הצעות ממספר גורמי מימון ולהשוות בין ההצעות שקיבלתם.

בנוסף, כדאי שיהיו לכם כבר לפחות 2 הצעות מחיר מחברות של גגות סולארים, כדי שתדעו גם איזו הכנסה צפויה לכם מידי חודש או בהערכה כללית מידי שנה, כדי לחשב כמה שנים אתם צריכים כדי להחזיר את ההלוואה למימון גג סולארי בללי להוציא כסף מהכיס.

ייצור חשמל סולארי הוא תחום בעל חשיבות אדירה, במיוחד למדינה כמו ישראל. חשמל סולארי הוא כמובן נקי כמעט לחלוטין (למעט זיהום עקיף בייצור חלקי המערכת), הוא ממקור מתחדש קלאסי שניצולו לא פוגע כלל השימוש ה"רגיל" שלו ומבחינת ישראל זהו מקור אנרגיה שיכול להפחית או אף לבטל את התלות של ישראל בנפט זר שרובו מגיע ממדינות עוינות לישראל.

אך למרות כל אלו והיתרונות הרבים של אנרגיה סולארית, המערכות עצמן עדיין יקרות מאוד ולכן יש צורך לבחון בצורה מפורטת את עניין מימון מערכת סולארית.

יש לציין כי בעבר הלא רחוק מערכות סולאריות בישראל ובעולם היו יקרות אף יותר מאשר הן כיום, בגלל העברת קווי ייצור לסין וכניסת חברות סיניות חדשות לשוק הפאנלים הסולאריים המערכות הוזלו במידה שאינה מבוטלת וכמו כן הטכנולוגיה מתקדמת כל העת ומאפשרת להוזיל את עלות הפאנלים. אך עדיין רוב בעלי המערכות חייבים מימון סולארי חיצוני כדי לאפשר את הקמת המערכת.

תעריפי ייצור מיוחדים לחשמל סולארי

מדינת ישראל מנסה לעודד את הקמתן של מערכות סולאריות מכל הסוגים בכך שהיא מציעה לבעלי המערכות לקבל תשלום כספי מיוחד ומוגדל עבור כל קילו-וואט של חשמל סולארי מיוצר שמועבר ונמכר לרשת החשמל הארצית. תעריפי ייצור אלו נקבעו כגבוהים משמעותית לעומת תעריפי הצריכה הרגילים שמשלמים צרכנים פרטיים ועסקיים. התעריף הביתי הגבוה ביותר שנקבע בראשית פרסום המכסות הסולאריות היה למשל גבוה פי 4 מתעריף הצריכה.

כך שמבחינה פיננסית, תעריפי הייצור אמורים גם הם להוות גורם פיננסי חשוב אך הוא יותר מתקשר לזמן החזר ההשקעה ולא למימון הראשוני לעלות המערכת.

המוסדות הפיננסיים מתעוררים לעידן הסולארי

קושי מהותי של השנים הראשונות בעידן שבו מדינת ישראל ניסתה במידה מסוימת לקדם את הקמתן של מערכות סולאריות כדי להגדיל את היקפי ייצור החשמל ממקורות מתחדשים (היקף שעדיין מגרד 1% למרות היעדים הממשלתיים) היה היעדר מקורות מימון סולארי ראויים, מתאימים ותחרותיים.

המוסדות הפיננסיים במשק הישראלי לא נכנסו לפעילות בשוק זה הן בהיבט הפרטי של משקי בית והן בהיבט המסחרי של עסקים. עובדה זו יצרה קושי מהותי לאנשים פרטיים שרצו להתקין מערכת סולארית ביתית וגם לעסקים שביקשו להתקין מערכות מסחריות – שניהם על מנת לייצר חשמל ירוק ובעיקר ליהנות מתעריפי הייצור הגבוהים שהציעה המדינה כתמריץ.

אנשים פרטיים נאלצו לפנות לחסכונות או לקחת הלוואות כלליות ולא מספיקות בתנאים לא אטרקטיביים כדי להתקין מערכות ועסקים פנו לשימוש בהון עצמי או במקורות מימון פחות מתאימים לצורך הקמת המערכות.

בשנים האחרונות הבנקים וגופים פיננסיים אחרים התעוררו לעידן הסולארי והחלו להציע פתרונות מימון לרכישת והתקנת מערכות לייצור חשמל סולארי. הבנקים והשחקנים בשוק החוץ בנקאי לא סתם חיכו, היה להם קושי לספק הלוואות מימון כי במערכות סולאריות אין בפועל נכס מהותי בעל ערך שניתן לשעבד.

כיום בנקים מסוימים, הפועלים הוא החלוץ בראש המחנה במובן זה, מציעים מימון בנקאי של מערכות סולאריות וכמו כן יש גופים חוץ בנקאיים שפיתחו הלוואות ייעודיות ואטרקטיביות של מימון סולארי.

תנאים של מימון סולארי

  • פרטים מלאים של בעל המערכת הסולארית הביתית או פרטים מסחריים למערכות עסקיות.
  • פרטים על שווי הנכס עליו מותקנת המערכת, משכנתא והלוואות שעוד יש לשלם, שעבודים למיניהם.
  • הצגת ערבים למתן ההלוואה – לא בכל המקרים.
  • פירוט מצב חשבון בנק.
  • טופס 4 למבנה.
  • חוזה חתום ומאושר מול חברת החשמל והתחייבות לתעריף ל-20 שנה.
  • ביטוח על המערכת – לא חובה תמיד.
לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן