תא סולארי דו צדדי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

סולאריהפיתוחים הישראלים בתחום החשמל הסולארי פשוט לא מפסיקים לזרום, תוך שהם מציעים פתרונות חדשניים ודרכים יעילות לשיפור השוק מבחינה טכנולוגית, תפעולית וכלכלית.

ישראל בהחלט נחשבת למעצמה עולמית בכל הקשור לפיתוח טכנולוגיות סולאריות, זאת למרות שבפועל היקפי ייצור החשמל ממקורות סולאריים בישראל הוא שברירי אחוזים והתחום כולו נמצא במעין השהייה מבחינת התקנות וקידום הנושא באופן מקומי.

פיתוח ישראלי חדש בתחום, לאחר פתרונות כמו מערכות ניקוי אוטומטי וצעדים בשיפור הנצילות של מודולים פוטו-וולטאיים, הוא תא סולארי דו צדדי של חברת bSolar וחברת שחר אנרגיה.

אותו פיתוח ישראלי של תא סולארי דו צדדי יכול בהחלט ליצור מהפכה בתחום, באופן גלובלי ומרחיק לכת, זאת הודות להגברת הנצילות בצורה משמעותית לכל תא שטח וכך להפיק יותר חשמל מאנרגיה סולארית – עם הספקים של עד 300 וואט לפאנל אחד בפועל בטכנולוגיה זו.

החידוש הטכנולוגי

החידוש הטכנולוגי החשוב ופורץ הדרך של תא סולארי דו צדדי (Bifacial Solar Cell / Panel) הוא בכך שלראשונה ניתן לנצל גם את צידו האחורי של התא / הפאנל לייצור חשמל מאנרגיית השמש.
החלק הקדמי ממיר את קרינת השמש לחשמל בצורה הסטנדרטית בתעשייה, באמצעות תאים עשויים סיליקון בתצורות שונות בהתאם לסוג הפאנל.

אך החלק האחורי שעד עכשיו היה ללא שימוש תורם עוד חשמל המופק מאור השמש, זאת על ידי ניצול אור המוחזר מהמקרקע ואור היקפי הנקלט על ידי התאים הסולאריים החדשים – עד לפיתוח מסחרי של תא סולארי דו צדדי רק החלק הקדמי, שספג קרינת שמש ישירה, יכול היה להמיר אותה לחשמל.

השיפור בתפוקת פאנל בטכנולוגיה של תא סולארי דו צדדי מבחינת ייצור חשמל יכול להגיע עד לרמה של 30% – שיפור מהותי בנצילות וביעילות המערכת – לכן גם שיפור מהותי ביכולות הכלכליות של מערכות סולארית כזו. כמובן ששיעורי השיפור ו"תוספת" החשמל מעבר למה שמיוצר על ידי החלק הקדמי של הפאנל תלוי במהות המערכת, תנאי קרינת השמש באזור וכמה אור מוחזר מהסביבה.

יש לציין כי מפתחות הטכנולוגיה של תא סולארי דו צדדי – bSolar ושחר אנרגיה – מעידות כי כאשר מדובר על התקנות אנכיות של הפאנלים הסולאריים, כפי שקיים בקירות הפרדה פוטו-וולטאיים (נושא של בנייה ירוקה), הנצילות יכולה להגיע בעזרת טכנולוגיה זו גם לשיעורים של מעל 50%. זהו כמובן שיפור משמעותי לעומת פתרונות אחרים הקיימים בשוק. תא סולארי דו צדדי יכול לייצר כמויות גדולות יותר של חשמל גם בטמפרטורות גבוהות (בניגוד לפאנלים רגילים).

פיתוח בישראל, ייצור בגרמניה

חברת bSolar, ממפתחות טכנולוגיית תא סולארי דו צדדי מבצעת את כל הפיתוח הטכנולוגי בישראל (מרז מו"פ בירושלים), כאשר הייצור כולו נעשה במפעל החברה בגרמניה – באמצעות ציוד רגיל אך תהליכים חדשים ופורצי דרך המאפשרים את עליית המדרגה שפאנלים סולאריים אלו מציעים. כיום (קיץ 2012), החברה מסוגלת לייצר פאנלים בהספק שנתי של 30 מגוואט, אך יש כבר תכניות צמיחה גדולות הכוללות העברת פסי ייצור לסין לשיפור התפוקה והוזלת העלויות – בהתאם לביקושים הולכים וגדלים כמובן.

יישומים אפשריים של פאנלים סולאריים דו צדדיים

האפשרויות מבחינת טכנולוגיית תא סולארי דו צדדי הן גדולות ומרגשות במיוחד, פיתוח זה יכול לשפר מהותית את זמן החזר ההשקעה במערכות סולאריות וכמובן לייצר לבעלי המערכות יותר הכנסות בקצב מהיר יותר עקב ייצור של יותר חשמל לכל תא שטח. יישומים אפשריים של פאנל סולארי דו צדדי כוללים התקנה כסוככים, על מרפסות, על תחנות אוטובוס, כיסויים שונים בנתיבי תחבורה או הולכי רגל, מעל חניונים מקורים, על גבי גדרות, קירות הפרדה עם פאנלים סולאריים, על גגות ועל הקרקע.

סולארי
לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן