הכירו את מיזם המחזור האריזות של תאגיד "תמיר"

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

מכירים את הפחים הכתומים, שנפרסו בשנים האחרונות בכל הארץ? לא מדובר על מיזם של הרשויות המקומיות. פחי המחזור גםהכירו את מיזם המחזור האריזות של תאגיד "תמיר" אינם חלק ממיזם של עמותה חברתית רגילה (למרות שמודבר בנושא החשוב לכולנו). מדובר על מיזם שמיושם ומתופעל על ידי תאגיד "תמיר". יעדי המחזור שאפתניים למדי ועומדים בשלב זה על 60 אחוזים. כעת, מיזם חדש ומבורך צפוי לסייע לציבור להיטיב לסייע במחזור האריזות. כך זה עובד.

סימון מוצרים מהפכני ברמה עולמית

תאגיד תמיר איננו יוצא דופן לעומת המקובל בעולם. תאגידי מחזור כמותו פועלים ובהצלחה במדינות המפותחות. אולם כעת, דווקא התאגיד הישראלי שהוא יחסית צעיר, יוצא ביוזמה ראשונה מסוגה בעולם. מדובר על סימון מיוחד של אריזות, בצורה שתאפשר לייעל את המחזור ותקל על הציבור להפריד אשפה ולמחזר טוב יותר. כחלק מהעניין, מקווים בתאגיד להשפיע על התעשייה וכן לקדם הפצה נוספת של פחי מחזור ייעודיים כגון הפחים הסגולים. פחים אלה, שכרגע פרוסים בכ-5000 נקודות בארץ, מאפשרים למחזר בצורה טובה יותר אריזות ומכלים מזכוכית.

הסימון המיוחד שמקדמת תמיר מציין באיזה סוג של פח או באילו פחים יש להשליך את האריזה וכן חלקים נלווים. לדוגמא, אריזה שכוללת מכסה מפלסטיק וכן גוף מזכוכית, עדיף למחזר לשני פחים נפרדים. את הזכוכית מניחים בפח הסגול ואת מכסה הפלסטיק משליכים אל הפח הכתום. הפרדת אשפה בצורה נכונה יותר מאפשרת למפעלי המחזור להיעזר בטכנולוגיות משוכללות, ולהגיע לאחוזי מיון גבוהים במיוחד. זהו מצב בעל תועלת סביבתית ברורה, שיש לו גם תרומה לתעשייה. מחזור מצליח להביא חומרי גלם לייצור נוסף, מבלי שצריך להשתמש בפעולות של הרס קרקעות או במשאבי טבע אחרים.

גורמים בתמיר מסבירים כי בשלב זה, סימון האריזות איננו חובה. יחד עם זאת, מושקע מאמץ ניכר בקרב יצרנים וגורמים בתעשייה לסמן כמה שיותר מוצרים. מכיוון ששינויי אריזה עולים כסף, זה לא יתבצע בין לילה אך מקווים כי ככל שירתמו למהלך הזה ותהיה לו תהודה ציבורית, שיתוף הפעולה יגבר.

פחות להטמין, יותר למחזר

תאגיד תמיר מוגדר כחברה לתועלת הציבור, והוא פועל מכוח חוק האריזות, 2011. עד אז, הררי הפסולת שנותרו לאחר צריכת מזון או רכישת מוצרי צריכה אחרים הוטמנו בקרקע. זוהי פעולה בזבזנית והרסנית מבחינה סביבתית, חברתית וגם כלכלית. על פי הנתונים, מעל 5 מיליון אנשים בישראל נהנים מזמינות של פח כתום בקרבת מקום.

טכנולוגיות מודרניות כגון עיניים אופטיות מאפשרות להפוך את תהליך המחזור ליעיל ואיכותי יותר. המיון מגיע לרמה כזאת שלא נעשית רק הפרדה בין מה שהוא פלסטיק ומה שאיננו פלסטיק. מופרדים אפילו סוגים פלסטיק שונים, שממוחזרים לחומרים ייעודיים. בקרוב, מקווים כי ניתן יהיה לפרוס חיישני נפח, לפחות בחלק מהפחים הכתומים.

מאין משיג תמיר את התקציב לפעילותו?

חלק ניכר מהתקציב של התאגיד מגיע מלא אחר מאשר חברות המזון, שאת אריזותיהם צריך למחזר. על מנת להגשים את יעדיו ולהמשיך למחזר במלוא המרץ, הודיעו מהתאגיד כי דמי הטיפול יעלו ב-15 אחוזים בשנה הקרובה. דמי טיפול אלה מחושבים על פי על פי סוג חומר הגלם, סוג הפעולות שיש לבצע במהלך המחזור של האריזות, משקל האריזה ועוד. השימוש בתקציב בעיקרו הולך אל פינוי הפסולת למחזור לצד פעילות הסברה וקידום המודעות הציבורית.

אולי יעניין אותך גם:

מכרז ליצרני חשמל ביתיים

חקיקה בנושא אנרגיה סולארית

אנרגיה הידראולית

הכירו את מיזם המחזור האריזות של תאגיד "תמיר"
לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן