שר המשפטים מקדם: כל דייר יוכל להתקין מערכת סולארית, ללא אישור שכניו

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

בכל הקשור עם אנרגיה נקייה, בשלב זה ישראל עדיין נמצאת מאחור ביחס למרבית המדינות המפותחות. למעשה, אפילו לגבי עמידהשר המשפטים מקדם: כל דייר יוכל להתקין מערכת סולארית, ללא אישור שכניו ביעדים שהממשלה עצמה קבעה לא מכבר, מסתבר שאנחנו לא עומדים. לאור עובדה זאת ומתוך רצון להתניע שינוי חשוב, החליט שר המשפטים לקדם יוזמה מעניינת. אם עד כה לא יכול היה דייר בבית משותף להתקין מערכת סולארית ללא קבלת הסכמה, מאוד יתכן שבקרוב הדברים ייראו אחרת.

החסם שזיהתה וועדת החוקה

כבר לפני למעלה משנה הכריזה וועדת החוקה של הכנסת כי ישנו חסם מהותי, שמקשה על קידום ההפקה של אנרגיה מתחדשת בישראל. על פי חברי כמה מוועדות הכנסת שהצטרפו לדברים, הובהר כי הקמה של גגות פוטו וולטאים על גגות של בתים משותפים צפויה להמריץ את התחום הזה במידה ניכרת. זאת ועוד, הפקת חשמל על ידי מערכות סולאריות שיותקנו על גגות משותפים תאפשר לציבור לחסוך כסף רב וגם תאפשר מניעה של פגיעה בשטחים פתוחים וירוקים.

ייצור חשמל סולארי לשימוש פרטי

על פי גורמים במערכת הפוליטית, קידום הקמת מערכות סולאריות להפקת חשמל לשימוש פרטי יוכל לעניין ציבור רחב של אנשים בארץ. הקמת קולטים פוטו וולטאים תאפשר הפקת חשמל נקי ובחינם, בין אם לשימוש עצמי ובין אם לתועלת כלל הדיירים (או להזרמה לחברת החשמל). במערכת ניתן לשלב אם רוצים בכך מתקני אגירה, כך שחשמל עודף יוכל לשמש גם בשעות החושך.

על פי המסתמן, בבתים משותפים תהיה אפשרות לבחור להקים מתקן סולארי בהסכמת שני שלישים מהדיירים או על ידי דייר יחיד אף ללא הסכמה שכזאת. במידה והדבר נעשה בשיתוף מוסכם של כלל הדיירים, ההכנסות מייצור החשמל ייועדו קודם כל להחזר הוצאות הקמת המתקן. לאחר מכן, הכנסות נוספות יחולקו בין כלל הדיירים, גם אם חלקם לא השתתף במהלך. אם על פי הרעיון החדש, ניתן יהיה לאשר הקמת מתקן סולארי של דייר או קבוצת דיירים, על גבי החלק היחסי ברכוש המשותף. במקרה זה, ההכנסות יוזרמו אך ורק לדייר (או לדיירים) שיזמו את המהלך והקצו לכך את החלק היחסי השייך להם, ברכוש המשותף.

דייר סרבן? אפשר לעקוף את התנגדותו

אבי ניסנקורן, בתפקידו כשר המשפטים, החליט לסייע בקידום רעיון ששותף לו המשרד להגנת הסביבה. המהלך בשיתוף הצעות חוק שאוחדו להצעה משותפת, סולל את הדרך לעקוף התנגדויות של דיירים סרבנים. מלבד הרעיון שניתן יהיה להקים מתקן סולארי בהסכמה של שני שלישים מהדיירים (ללא צורך בהסכמה מלאה) עבור מתקן משותף לכל הבניין, בעתיד הקרוב ניתן יהיה להקים מתקן אישי, בכפוף להודעת דייר המעוניין בכך.

כל דייר בבית משותף יצטרך להודיע לוועד על כוונתו להקים מערכת סולארית לטובת שימושו האישי. גם אם יש דייר המסרב לכך, עצם מתן ההודעה מאפשר להתחיל בהקמת המתקן, על החלק היחסי ברכוש. רק במידה וישנה טענה כי המתקן עצמו עלול להביא למפגע בטיחותי או שיש טעם אחר לאי קיומו של המתקן, ניתן לפנות לפיקוח על הבתים המשותפים (תחת חסותו של משרד המשפטים). על פי המסתמן, זהו מסלול שצפוי להתקיים במקביל למסלול של שיתוף כלל הדיירים בהקמת מערכת סולארית.

 

שר המשפטים מקדם: כל דייר יוכל להתקין מערכת סולארית, ללא אישור שכניו
לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן