חומר הפיריט מאיץ פעולתם של קולטי שמש סולאריים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

האנרגיה הסולארית, הדור הבא, המתקדם והירוק של יצור החשמל, עולה מדרגה. מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת אורגון מגלה כי חומר בשם פיריט (pyrit) הידוע בכינויו "זהב השוטים" מסוגל להגביר את יכולת קליטת השמש של קולטים אלה ובכך להגדיל את תפוקת יצור החשמל שלהם.

במשך שנים רבות מיוצר חשמל בעולם כולו בעיקר בתחנות כוח הפועלות בשיטה האלקטרו – מכאנית. בשיטה זו יצור החשמל מבוסס על שריפה של חומרי דלק, פחם ונפט.

יצור החשמל בדרך זו נמצא כגורם מספר אחת לזיהום סביבתי. פליטת פחמן דו – חמצני וגזי חממה האחראים להתחממות כדור הארץ ונמצאו כאחראים גם לפגיעה באוזון. שיטת יצור אנרגיה זו גם משחררת גזים רעילים המזהמים את האוויר ופוגעים באדם, בחי ובצומח.

יצור החשמל על בסיס תוצרי נפט גורם גם לניצול מוגבר של מאגרי הנפט המתדלדלים. עבר לפגיעה באיכות הסביבה יצור החשמל הנהוג כיום הוא יקר, בעקבות מחירי הנפט הגבוהים.

פיתוח שיטות ייצור חלופיות

במשך שנים שוקדים על פיתוח שיטות יצור חשמל חלופיות לשיטה הנפוצה. בשנים האחרונות הולכת וצוברת תאוצה שיטת יצור החשמל הסולארית.

יצור חשמל סולארי נעזר באנרגיה של קרני השמש לייצור חשמל. השיטה עושה שימוש בתאים הנמצאים בקרני השמש ונקראים תאים פוטו – וולטאיים המסוגלים להפוך את קרני השמש לאנרגיית חשמל.

השיטה בנויה על קולטי שמש גדולים המורכבים בדרך כלל על גג המבנה ופונים אל השמש. קולטים סולאריים לוכדים את תאי השמש באמצעות יריעות סיליקון שהן בעלות יכולת קליטה גבוהה של התאים הללו.

מדענים ואנשי תעשיית האנרגיה הסולארית עמלים על פיתוח השיטה באופן שיוזיל את עלויות יצור והרכבת קולטי השמש, יגביר את יעילותם, ויאפשר התקנתם במשקי בית פרטיים, מבני מסחר, וכדומה.

התגלית החדשה מקפיצה את יצור החשמל הסולארי צעד אחד קדימה.

על החומר פיריט ותרומתו לאנרגיה סולארית

מדובר במינרל הנראה כגביש בעל צבע מתכתי. לעתים במגע עם האוויר הוא מקבל צבע זהוב היכול לבלבל אותו בטעות עם זהב. בשנים של בהלת הזהב היו מחפשי זהב אשר בלבלו את הפיריט עם זהב. מאז זכה הפיריט לכינוי "זהב השוטים". למרות הלעג הגלום בכינוי זה, הפיריט אכן עשוי להכיל חלקיקים קטנים של זהב.

בניגוד לזהב, הפיריט הוא חומר זול, זמין ונפוץ. מה שהופך אותו לאידיאלי לתעשיית האנרגיה הסולארית.

הפיריט יסייע בהאצת יצור החשמל הסולארי

התגלית נמצאה לאחרונה על ידי פרופסור דאגלס קצלר מאוניברסיטת אורגון אשר ניהל יחד עם קבוצת חוקרים מחקר בנושא. תוצאות המחקר פורסמו לאחרונה בכתב העת המדעי Advanced Energy Materials .

המחקר מגלה כי לפיריט יכולת קליטה גבוהה ביותר לתאים הפוטו – וולטאיים, הגבוהה מהסיליקון הנפוץ לשימוש כיום. בעוד שהשימוש בסיליקון דורש ייצור יריעות עבות של החומר, דבר המייקר את יצור החשמל באמצעותו, ניתן לייצר מן הפיריט יריעות דקות בהרבה, כאשר ייצורן יהיה זול יותר, ומאידך קליטת השמש וייצור החשמל שלהן תהיה גבוהה יותר.

מדברי החוקרים עולה כי המחקר נמצא עוד בחיתוליו וכי יש עוד עבודת מחקר רבה עד שניתן יהיה לעשות בו שימוש. למשל, מדובר על כך שלחומר יש גם חסרונות שעד שלא ימצא להם מענה לא ניתן יהיה לעשות בו שימוש. כמו כן עוד לא נמצאה הדרך המעשית לשלב את הפיריט בקולטי השמש עצמם.

החוקרים טוענים כי בכוונתם למצוא חומרי גלם טבעיים נוספים בעלי הרכב דומה לפיריט העשויים להתאים אף הם ליצור חשמל סולארי.

המחקר והפיתוח בתחום החשמל הסולארי נמצאים בתנופה, ונראה כי לא רחוק היום בו יצור החשמל ההמוני יעבור לשיטה זו.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן