כוחה של השמש – אנרגיה סולארית

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

בתקופה האחרונה אנו נתקלים הרבה בדרישה לייצור חשמל באופן עצמאי.
עקב המצב הבטחוני שנקלענו אליו, הביקוש ליחידות לאספקת חשמל בזמן חירום עלה ואיתו יחד המון סימני שאלה, כגון:

– איך מייצרים חשמל בבית?
– מה זה תחנת כוח?
– מהי מערכת סולארית?
– מה ההבדל בין תחנת כוח למערכת סולארית?
– כמה חשמל מערכת ביתית יכולה לייצר?
– כיצד לבחור את הציוד הנכון עבורי?

במאמר הבא אעשה לכם קצת סדר ואענה על כל אלו.

קודם כל חשוב להבין – מה זה בכלל חשמל סולארי?

מערכת סולארית הינה מערכת שעושה שימוש באור השמש כמקור ליצירת אנרגיה.
המנגנון של המערכת הסולארית הוא די פשוט – הלוחות הסולאריים קולטים את אנרגיית השמש, הם קולטים פוטונים וממירים אותם לחשמל. שימוש קבוע במערכת סולארית ידידותי לסביבה ומוזיל משמעותית את עלויות החשמל בצריכה הביתית.

למערכת סולארית ארבעה שחקנים עיקריים:
פאנלים סולאריים מונו קריסטל , בקר, ממיר מתח סולארי ומצבר.

1. פאנלים סולאריים

פאנל סולארי הוא האחראי על קליטת הפוטונים והמרתם לחשמל.
כל פאנל מצוייד בכמות רבה של תאים סולאריים העשויים מחומר מוליך למחצה, בדרך כלל סיליקון.
פאנל סולארי

2. בקר

הבקר הוא רכיב אלקטרוני המשמש לשיפור יעילות הפאנלים הסולאריים ומבטיח ייצור מקסימלי של חשמל.
בקר

3. ממיר מתח סולארי

הממיר מתח משמש להמרת מתח החשמל ממתח DC ל-AC, כלומר מ- 12/24/48 וולט, למתח של 220-230 וולט המתאים לשימוש ביתי ולמוצרי חשמל סטנדרטים, וגם להפך.
קיימים ממירי מתח בגדלים שונים של המרה.
(*במהלך היום הממיר מקבל מתח מהפאנל לפי גודלו, ובשעות הלילה מהמצבר ובהתאם לגודלו). ניתן להגדיל או להקטין את גודל האחסון לפי הצורך ללא כל קושי.
ממיר מתח סולארי

4.מצבר

תפקידו העיקרי של המצבר הוא לאחסן את האנרגיה ולשמור אותה לשימוש בשעת הצורך (כגון: שעות הלילה שאין אור שמש ואין אספקת חשמל מהפאנל). ככל שהמצבר גדול יותר כך הוא מאפשר אחסון בנפח גדול יותר של חשמל מה שאומר שיהיה לנו חשמל לשימוש גם במצבים שאור השמש לא זמין או במצבי חירום של אי אספקת חשמל.
במערכת סולארית דינאמית ניתן תמיד לשנות ולהוסיף מצברים בהתאם לצורך.
מצבר

מה זה תחנת כוח?

תחנת כוח כשמה כן היא תחנה המספקת "כוח" חשמל, היא נטענת ישירות מהחשמל הביתי ומאחסנת אותו כך שניתן להשתמש בו בכל זמן שנזדקק.
אפשר בעצם להשוות אותה אל מטען נייד למכשירים סלולריים, מכיוון שכמות החשמל שניתן לאגור מוגבלת לפי נפח האחסון.

היתרונות של תחנת כוח שהיא קטנה וקומפקטית בדרך כלל ואינה תופסת מקום רב.
מנגד יש לתחנת כוח חסרונות רבים. היא לא זולה ועם זאת כמעט 90% מתחנות הכוח נמכרות ללא כל ציוד נלווה כגון פאנל ובקר, כך שהעלות הסופית גבוהה עוד יותר.
בנוסף, קיימות תחנות כוח שאפילו לא ניתנת האפשרות לחיבורים נוספים כך שהן מגבילות את כמות אחסון החשמל ועם זאת את השימוש בו.

טיפ חשוב: הנתונים הרשומים על גבי המצבר בתחנת כוח לא תמיד מדוייקים, או שנרשמים בצורה מאוד קשה להבנה. על מנת לדעת את ערך המצבר ניתן לשקול אותו. כל אמפר שווה ערך ל-3 קילו בממוצע (במצבר ליתיום – 2 קילו, במצבר ג'ל 4 קילו).

מהם היתרונות במערכת סולארית?

ככל שאנו מסתכלים לעבר עתיד בר-קיימא, מערכת השמש מציגה את עצמה כפיתרון לאנרגיה נקייה ומתחדשת. עם התקדמות הטכנולוגיה, הפאנלים הסולאריים הפכו יעילים וזולים יותר, מה שמקל על בעלי בתים להתקין תחנת כוח ביתית משלהם. במדינות כמו ישראל, שבהן אור השמש בשפע, רתימת כוחה של השמש יכולה להפחית משמעותית את התלות שבמקורות אנרגיה שאינם מתחדשים.

על ידי השקעה במערכת סולארית ביתית, לא רק שאנו מצמצמים את זיהום הסביבה שלנו, אלא אנו הופכים עצמאיים יותר ומשתלטים על ייצור האנרגיה שלנו. אין לנו עוד להסתמך רק על חברות החשמל תורמות רבות לזיהום אוויר ושינויי אקלים. עם מערכת סולארית, אנחנו יכולים לייצר חשמל בעצמנו ואפילו למכור כוח עודף בחזרה לרשת.

ברור שמערכת השמש היא הדרך של העתיד. על ידי אימוץ הטכנולוגיה הזו, אנחנו לא רק מרוויחים את הסביבה אלא גם חוסכים כסף בטווח הארוך. בואו נמשיך לתמוך בצמיחת האנרגיה הסולארית ולסלול את הדרך למחר נקי ובהיר יותר.
מערכת סולארית

שחקנית חיזוק נוספת במערכות הסולאריות היא טורבינת רוח.
טורבינת הרוח היא מעין גרסה מודרנית של טחנת רוח. הטורבינה בעלת ציר אופקי ומדחף עליון, ומחוברת למצבר לשם אגירת האנרגיה. בעת סיבוב המדחף, האנרגיה נצברת ומועברת לאחסון.
היתרון בטורבינת הרוח שהיא יכולה לספק הזנת מתח למצבר גם בלילה, כך שבלילה הרוחות בדרך כלל מתחזקות.
טורבינת רוח

איך מחשבים את כמות החשמל הנדרשת? וכיצד נבחר בציוד המתאים לכך?

חשוב קודם להבין שצריכת החשמל הביתית אינה פרמטר קבוע ומשתנה בהתאם לגורמים שונים מכל בית ובית. זאת אומרת שכמות חשמל שתתאים לבית אחד ממש לא חייבת להתאים לבית אחר. חישוב צריכת החשמל הוא דבר אינדיבידואל ואין להקל בו ראש. ככל שנשקיע תחילה בחישוב נכון – כך נחסוך בעלויות ונקבל את המערכת הסולארית המושלמת עבורנו.

חישוב צריכת החשמל ייעשה באמצעות נוסחה לחישוב אמפר.
ניתן למצוא בגוגל מחשבונים שיסייעו לכם בכך, או פשוט צרו איתנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם ולעזור בבחירת המערכת הסולארית הנכונה עבורכם.

יודעים מהי צריכת החשמל הרצוייה עבורכם?

בחברת וואנגו קרוואנים תמצאו את מגוון הציוד לבניית מערכת סולארית באופן עצמאי. עקב הביקוש יצרנו עבורכם סטים מקצועיים של מערכת סולארית דינאמית במחירים אטרקטיביים ביותר. המערכות הסולאריות שלנו יהוו בסיס מקצועי הניתן לשדרוג והוספה של ציוד בהתאם לצורך. הסטים כוללים: פאנל, ממיר, בקר, מצבר פס תאורת לד.

בנוסף, תוכלו למצוא את מגוון האבזור המשלים למערכת סולארית כגון כבלים, פיוזים, ממסרים ועוד..

פאנל סולארי
לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן