בניית מערכת סולארית על הגג

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

בשנים האחרונות ישנה מודעות הולכת וגוברת לחיסכון באנרגיה ומעבר לניצול אנרגיית השמש, גם על ידי חברות ותעשיות שונות וגם על ידי אנשים פרטיים. בעבר הסתפקנו בדודי שמש בלבד, אך כיום יותר ויותר אנשים ועסקים מוצאים שניתן לעשות שימוש באנרגיית השמש כדי להפיק את החשמל כולו לבית או לעסק, ויתרה מכך – הם מוצאים שניתן אפילו להרוויח מהגג הסולארי כסף. הגג הסולארי מותקן על גבי מתקן שמצמיד אותו לגג ומונע ממנו ליפול, הוא מתאים לכל תנאי מזג האוויר וכאשר יש שמש הוא ממיר את קרני השמש לאנרגיה בה ניתן לעשות שימוש במפעל, בעסק, בבית הפרטי, במשק החקלאי וכן הלאה. 

יתרונותיה של הקמת מערכת סולארית על הגג

למערכת סולארית על הגג יתרונות רבים הקשורים גם לחיסכון כספי וגם להגנה על הסביבה. מדובר במקור אנרגיה שאינו מתכלה, זאת לעומת מקורות אנרגיה אחרים שהולכים ונגמרים, אנרגיית השמש לא צפויה לעזוב אותנו בקרוב. המערכת הסולארית מסייעת לנו להפיק חשמל ללא משאבים רבים על הקרקע, והיא למעשה עושה שימוש במבנים קיימים ולכן היא חסכונית מבחינת מקום. 

יתרון נוסף שלה היא העובדה שאנרגיית השמש הנה נקייה ואינה מזהמת את הסביבה אך אין ספק שאחד הגורמים המשפיעים ביותר על אנשים בבחירת מערכת סולארית לגג הנה החיסכון הכספי המשמעותי. התקנת מערכת סולארית על הגג מסייעת לחסוך בהוצאות החשמל, לעיתים בכל הוצאות החשמל של הבית, ואם יש חשמל עודף – המערכת יכולה לספק אפילו מקור הכנסה באמצעות מכירת החשמל בחזרה לחברת החשמל. עובדה זו הופכת את המערכת הסולארית למשתלמת במיוחד עבור כולם – עסקים, תעשייה, חקלאות וכמובן אנשים פרטיים.

באילו אמצעים יש לנקוט על מנת להקים מערכת סולארית על הגג? 

כדי להתקין מערכת סולארית על הגג יש צורך בהגשת תוכנית גג הכוללת חזיתות וחישובים סטטיים, יש צורך במתן אישור מאת מהנדס חשמל מוסמך ובאישור זה עליו לפרט את כל התנאים להתקנת המערכת על הגג, ואם מהנדס הוועדה דורש – יש להגיש מסמכים למניעת סנוור. מערכת עד 700 קילו וואט לא דורשת היתר וההליך לאישור נחשב פשוט ומהיר בהרבה, וזאת בשל העובדה שהמדינה מעודדת את הקמת המערכות הסולאריות. 

יש להכין את מערכת החשמל הביתית ולעמוד בדרישות חברת החשמל השונות, בהתאם לתוכנית ולצורך הספציפי מהגג. יש לקחת בחשבון שמעבר להתקנת מונה על ידי חברת החשמל, יש צורך בהתקנת סולם קבוע או מדרגות יציאה לגג. 

כמו כן, ישנן הכנות נוספות, לדוגמה של הנחת לוחות אלומיניום שנועדו לשפר את צריכת החשמל מהפאנלים, והם גם משיגים את הבידוד הנדרש המסייע למיטוב המערכת כולה. יש שבוחרים אלומיניום כחומר גלם להנחת המערכת כולה ויש כיום אפילו פרגולות אלומיניום סולאריות. 

כיצד מתחילים את התהליך? מהם שלביו?

השלב הראשון יהיה הזמנת חברה המתמחה בהתקנת פאנלים סולאריים ובחינת הגג והמבנה כולו וכמובן בחינת תשתית החשמל. המידע מאותה בחינה מועבר למהנדס חשמל שבוחן את המערכת באופן יסודי ולאחר מכן חברת החשמל שולחת נציג מטעמה שמבצע בדיקות משלו בשטח כדי לוודא שהוא אכן מתאים להקמת המערכת. לאחר ההקמה בפועל, מחברים את המערכת לחשמל על ידי נציג חברת החשמל, ולאחר ארבע עד חמש שנים מחזירים את ההשקעה ואף ניתן להתחיל להרוויח כסף.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן