תפעול בית ספר אינו דבר פשוט עבור מוסדות החינוך והרשויות המקומיות מבחינה כלכלית, במיוחד של רקע העובדה בישראל מונהג מאז הקמתה חוק חינוך חובה. להזכיר כי החוק מגדיר כי החל מגן חובה ועד סוף התיכון, הילדים והוריהם אינם משלמים על המסגרת החינוכית למעט כמה הוצאות נקודתיות בכל שנה.
כיום יש דרכים שונות שיכולות להקל על המעורבים מבחינה כלכלית, כאשר בשנים האחרונות יש מגמה של התקנת מערכות חשמל סולארי בגגות בתי ספר ובמתנ"סים.
מערכות אלה מפיקות חשמל מאנרגיית השמש (ולמרבה המזל בישראל לא חסרים ימי שמש לאורך השנה) ומוכרות אותו לחברת החשמל.
מדובר בהשקעה כלכלית ונבונה
על פניו התקנה של מערכות חשמל סולארי כרוכה בעלות גבוהה ויכולה להימשך, מתחילת התהליך עד לסופו. לכן קיים לעיתים חשש מהתקנת מערכת סולאריות, אבל בפועל המצב חיובי הרבה יותר.
השורה התחתונה היא שלאחר ההתקנה הראשונית, ניתן לקבל הטבות מס וזכויות המקלות על התמונה הכלכלית. מה שחשוב לא פחות הוא שעבור מכירה של החשמל המופק לחברת החשמל, ניתן לקבל סכומים של עשרות אלפי שקלים בשנה.
בשנים האחרונות, נראה שיש תאוצה של ממש בכל הנוגע להתקנה על מערכות סולאריות בבתי עסק ובמוסדות חינוך והעשרה, כולל גני ילדים, בתי ספר, מתנ"סים ואחרים.
המדינה, חברת החשמל וגורמים נוספים פעלו על מנת לשפר את תנאי הבסיס ואפשרויות הרווח.
במהלך 2012 פורסם למשל על כך שבכ-30 בתי ספר בעיר בהם כוח הייצור הוא 50 קילוואט, הותקנו קולטנים סלולריים, על מנת להפיק חשמל "ירוק" שיימכר לחברת החשמל. הרווח של עיריית תל אביב הוא 25,000 ש"ח בחודש עבור כל אחד מהפרויקטים האלה, נוסף לדמי שכירות בגובה של 12,000 ש"ח בעירייה הבטיחו לנתב חלק מהכספים למוסד החינוכי המתקין את אותה מערכית.
יעניין אתכם לקרוא גם על:
מימון גג סולארי: כיצד ניתן להשיג מקורות למימון התקנת גג סולארי?