אנחנו חיים כיום בעידן כלכלי מורכב, בו רבים מתקשים להגיע להכנסות כלכליות גבוהות (במיוחד לאחר משבר הקורונה) והוצאות המחיה מנגד עולות. בתנאים האלו רבים מחפשים אחר אפיקי השקעה שיאפשרו גריפת רווחים מרשימים תוך פרק זמן קצר יחסית, עם סיכונים מועטים ככל שניתן.
התקנת מערכות סולאריות היא אחד מאפיקי ההשקעה המשתלמים של השנים האחרונות, והצפי הוא שהמגמה רק תמשיך ואף תתגבר בשנים הקרובות.
כל היתרונות של השקעה במערכות סולאריות
התקנה של מערכת סולארית להפקת אנרגיה חליפית, המבוססת על אנרגיית השמש, היא צעד מומלץ מכמה בחינות. ראשית, מדובר כאן בעלויות שרחוקות מלהיות אסטרונומיות. טווח המחירים של מערכת שכזו עומד בדרך כלל על כמה עשרות אלפי שקלים (כ-50,000-30,000 ש"ח בקירוב), ויש מספיק פתרונות מימון והלוואות המוצעים על ידי הבנקים וגורמים פיננסיים חוץ בנקאיים אחרים. המשמעות היא שמדובר בהשקעה שפונה למכנה רחב של אנשים פרטיים, עסקים, מוסדות וכיוצא בזה, גם כאלו שאינם מחזיקים בהון עצמי עצום מדי.
מה שחשוב אפילו יותר הוא שרמת הביטחון של ההשקעה הזו גבוהה בהרבה מאפיקי השקעה אלטרנטיבית. חברת החשמל מתייחבת לרכוש חשמל באופן חודשי לתקופה של 25 שנה, בתעריפים בהחלט ראויים. זאת לצד מגוון רחב של הטבות במיסוי, במע"מ ועוד, כולל פטורים מלאים עבור ההכנסה המתקבלת בתנאים שונים, שנועדו לעודד את ההשקעה במערכות סולאריות בישראל.
משקיעים במינימום מאמץ
בניגוד לאפשרויות השקעה אחרות, שדורשות מכם להיות עם האצבע על הדופק כמעט תמיד, כאן אתם בהחלט יכולים לקבל שקט נפשי. מעבר לפן הכלכלי אותו הזכרנו, התחזוקה והניקיון של המערכות הסולאריות הם בהחלט בסיסיים ואינם נדרשים בתדירות גבוהה מדי. יש חברות ואפילו אמצעים טכנולוגיים, דוגמת רובוטים, שיוכלו לעשות עבורכם את רוב העבודה (או כולה) תמורת סכומים סבירים בהחלט.