כיום יש לא מעט בעלי מבנים בישראל (כולל מבנים פרטיים מובהקים) שמתעניינים בהתקנת מערכות סולאריות על גבי הגגות שלהם.
הבעיה היא שלמרות שהתהליך הפך לפשוט הרבה יותר בשנים האחרונות, הוא עדיין מעלה בהם חששות מסוימים. דוגמה נפוצה היא הפן הבירוקרטי של הקמת מערכות סולאריות, בעיקר בכל הנוגע לשאלה האם יש צורך בקבלת היתר בנייה לצורך ביצוע התהליך.
הרפורמה ששינתה את הכללים
שנת 2014 נחשבת בעיני רבים לקו פרשת המים בכל הנוגע לפשטות התקנת מערכות סולאריות בישראל. עד שנה זו, היה צורך בקבלת היתרים שונים – כולל היתר בנייה ואישור מטעם הוועדה המקומית הרלוונטית לתכנון ובנייה – בכל מקרה בו היה רצון להתקין מערכות סולאריות. עובדה זו, הכרוכה מטבע הדברים בזמן ובמאמצים לא מבוטלים, פגע על פי ההערכות באופן משמעותי בביקוש להתקנות מהסוג הזה.
עם הזמן הבינו הרשויות בישראל שמומלץ להפוך את חיי המעוניינים בכך לפשוטים יותר, מה שהוביל להפחתת חסמים שונים. מאז הרפורמה של 2014, שכונתה "רפורמת הפרגולות" על שם חלק מהתשתיות שבוטל לגביהן הצורך במסע בירוקרטי ארוך היקף, אין צורך בקבלת היתר בנייה עבור תאים פוטו וולטאים בעלי הספק סביר (עד 50 קילו וואט, בהתאם להגדרה הנהוגה של מתקן עסקי קטן) ברוב המקרים.
הבדיקות שכדאי לכם לבצע
חשוב לשים לב שיש משתנים שונים שעשויים להיכנס לתמונה ולהשפיע על הפן ה"טכני" והבירוקרטי הכרוך בהתקנת מערכות סולאריות לשימוש מסחרי. בין היתר, בוחנים את מאפייני הגג וגודל השטח שלו, השימושים המיועדים, ההספק הצפוי וכן הלאה.
מומלץ לפנות לחברה מקצועית הבקיאה בתחום על מנת להבין כיצד ניתן לבצע את התהליך בצורה המהירה והפשוטה ביותר, מה שעשוי להבטיח מינימום עיכובים ועלויות.