וואווי – ענקית הניידים חודרת גם לשוק ייצור החשמל

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!

וואווי (Huawei) הוא אחד השמות המוכרים והמובילים בעולם בתחום התקשורת בשנים האחרונות. התאגיד הסיני העצום נחשב לשחקן מרכזי בשדה המשחק של הטלפונים הסלולריים, עם דגמים מבוקשים שנתח השוק שלהם רק עולה מדי שנה. גם בישראל הופכים המכשירים הסלולריים של החברה מבוקשים, בעיקר בשל השילוב בין ביצועים מרשימים מצד אחד לבין מחיר מעט זול יותר מאשר חלק מהאלטרנטיבות היותר מוכרות.

אלא שבוואווי, מסתבר, לא מסתפקים בהגדלת הביקוש למוצרים הסלולריים של החברה בישראל. לאחרונה פורסם כי החברה מתכוונת לעשות את צעדיה הראשונים באחד התחומים החמים כיום בעולם הטכנולוגיה – ייצור חשמל. לישראל, למרבה השמחה, יש תפקיד חשוב מאוד בכך, כיאה לאחת מחלוצות תחום האנרגיה הסולארית בעולם.

המטרה: להיכנס למשק החשמל הישראלי

לאחרונה פורסם על החלטתו של תאגיד וואווי להיכנס לשוק ייצור החשמל בישראל, בהנחה שצעד זה יהיה הבסיס לפעולות נוספות בתחום. בנקודת ההתחלה, החליטו בוואווי לפתוח נציגות בישראל שתעסוק בשיווק ציוד רלוונטי לתחום, ובעיקר ממירי מתח.

ממירים אלו, שתפקידם לבצע את ההמרה של החשמל המיוצר על ידי הפאנל הסונארי לכדי חשמל "אמיתי" המוזרם למערכת, הם אחד הרכיבים ההכרחיים במערכות הסולאריות השונות. וואווי מדגישים כי הציוד שהיא תשווק יהיה יעיל במיוחד ויאפשר התאמה אישית, כך שבסופו של יום, החשמל יופק בצורה מקסימלית עם מינימום מאמצים.

צעד מרכזי נוסף של וואווי הוא מתן שירותי תחזוקה עבור חברות העוסקות בהתקנת ובהפעלת מתקני קרקע סולאריים למטרות ייצור אנרגיית חשמל. התאגיד מתכוון לשתף פעולה עם חברות שכבר פועלות בתחום בישראל וגם כאלה שעשויות להיכנס אליו בשנים הקרובות, בהתאם לתוצאות המכרזים שמעמידה רשות החשמל בתחום.

החדירה הסינית לתחום התשתיות בישראל

יש להדגיש כי הצעדים האחרונים של וואווי הפתיעו לא מעט אנשים, ולו מכיוון שהחברה נכנסת כאן לתחום שעד כה לא היה מזוהה איתה כלל וכלל. עם זאת, מדובר בזירה רותחת – לעיתים תרתי משמע – עם שורה ארוכה של שינויים החלים על המשק הישראלי. ניתן לראות יותר ויותר בתים, מוסדות וחברות שעוברים להתבסס באופן חלקי או מלא על ייצור אנרגיה סולארית, כמו גם מוכרים אנרגיה מהסוג הזה לרשות החשמל.

מגמה אחרת שמתקשרת לנושא היא ניהול מכרזים על ידי חברת החשמל למכירת שתי תחנות כוח שלה עקב רפורמת החשמל. אחד ההיבטים של הרפורמה הוא צמצום האחיזה של מונופול החשמל הממשלתי בתחום פי שניים: מ-70% כפי שנהוג כיום ל-35% תוך פרק זמן קצר.

התחזיות מדברות על כך שבעתיד הנראה לעין, וואווי לא תסתפק בכניסתה לזירת האנרגיה הסולארית, אלא גם תפעל להקמתם ולהפעלתם של מתקני רוח. ברמת המאקרו, ייתכן כי השינויים האלה ישנו במידת מה את מאזן הכוחות בישראל בתחום. 

עד כה, התחום מאופיין בפעילות של חברות ישראליות ואירופאיות בעיקר, כאשר תפקיד החברות האסייתיות – ובכלל זה הסיניות – מצומצם יחסית ומתמקד לרוב באספקה הטכנית של הפאנלים. גם בשלב הראשון מתכוונת החברה לעסוק ברמת התשתיות והציוד, אבל כאמור התוכניות הן להרחיב משמעותית את היקף הפעילות בשנים הקרובות ולזלוג לתחומים חדשים. 

השינוי הצפוי מצטרף לכמה חידושים מעניינים מהעת האחרונה ברמת התשתית בישראל, דוגמת הכניסה של הסינים לענפי הרכבות, הכבישים, המסילות, הספנות ועוד. כך למשל פרויקט הרכבת הקלה בגוש דן, ברמת התפעול ואספקת הקרונות, מבוסס על חברה סינית. הסינים טרם הצליחו עד כה לחדור לתחומים דוגמת חיפוש גז טבעי או התפלת מים וחשמל, אבל ייתכן מאוד שהתמונה תשתנה בשנים הקרובות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו!
Solarcell

צוות מומחים בעלי ניסיון בתכנון, התקנה והיכרות מעמיקה עם תהליכי הרגולציה בארץ. אנו עובדים בשקיפות ויושרה ומבטיחים לך יחס אישי וליווי מונגש לאורך הדרך. אם מעניין אותך לשמוע על הכנסה פאסיבית ועל המודלים הקיימים – אנו מזמינים אותך ליצור איתנו קשר כדי להכיר, לשמוע, להשמיע, להבין טוב יותר ולקבל החלטה שתיתן לך פתרון אופטימלי לצרכים שלך.

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו דילוג לתוכן